SPORT
&
EVENEMENTEN

Sport is zeer belangrijk in Spanje. Niet alleen voetballers  zijn beroemd maar ook waterpolo en basketbalspelers worden hier als echte helden gezien. Er is altijd wel ergens een sportevenement en het is echt de moeite waard om er een te bezoeken.

Spaans voetbal  is pure passie en adrenaline  en het laat zelfs de politiek niet ongemoeid als El Clasico FC Barcelona - Real Madrid er aan te zit te komen.  Messi, Ronaldo, Suarez, Bale, Iniesta,… de echte voetbalgoden spelen allemaal in Spanje en het is voor velen een droom om ze ooit in het echt te zien spelen.

Elk jaar in Mei is Barcelona de gastheer voor de Formule 1. De beste coureurs in hun luidruchtige en krachtige race-autos trekken elk jaar zo´n 100.000 bezoekers die er een ware happening van maken. En er is tegenwoordig natuurlijk een extra reden om F1 fan te worden, onze eigen Max Verstappen laat vele Oranje harten sneller kloppen.

Tennis, voetbal, Formule 1, basketbal, GP, Vuelta de España, en triathlon zijn slechts een aantal sportevenementen die je hier kan bezoeken.